Apply Now
  • Josefina Rosenblad
  • September 2, 2020

Att köpa en bil är drömmen som kan ta ett tag att gå i uppfyllelse. Den lönekort vi får brukar spenderas på våra dagliga utgifter som ger mycket lite utrymme att spara. Du kan alltid ta hjälp från banken med billån. Men om du betalar rätt summa pengar i förväg är du säker på att du får en bättre affär med lägre räntor. Det gör att det är mycket viktigt att spara mer pengar till utbetalningen. För att hjälpa dig att förverkliga denna dröm har vi nämnt några tips för att spara pengar till din nästa bil.

Bestämma handpenningen

Planeringen för att köpa en ny bil börjar med att skapa en budget för den. Jämför några märken och bestäm vilka som passar dina behov. När du har bestämt budgeten och modellen måste du beräkna utbetalningen du är redo att göra. 20% av summan är ett betydande belopp som kan ge dig lägre räntor lån. Om du ska använda ett begagnat lån, försök att göra det minst 10% av det slutliga beloppet. En lägre ränta sänker bilens totala kostnad och månatliga avbetalning. Se också till att du jämför priser från olika återförsäljare innan du bestämmer dig för en.

Gör budget för andra utgifter

I händelse av en bil finns det två typer av utgifter du kommer att stöta på, den första är “behov” och den andra är “vill”. Klassificera dessa noggrant och fördela budgeten för dem. Ett exempel här är golvmattor, där väsentliga mattor kommer i behov, och mer lyxigt är ett behov. Kom ihåg att av den totala budgeten måste du avsätta tillräckligt med pengar för återbetalningen av skulden först. Andra kostnader inkluderar din drift och de väsentliga kostnaderna. Försäkring är ett sådant exempel på väsentliga kostnader.

Skapa en tidslinje

Nu när du har gjort all matematik är det dags att skapa en tidslinje. Tänk inte på att gå i fullsparläge och skapa ett orealistiskt mål. Tilldela budgeten i enlighet med din tidslinje. Nu är det upp till dig att bestämma om du vill spara pengarna för handpenningen om några månader eller ett år. Som fastställts i tidigare tips, ju mer du sparar för handpenningen, desto mindre behöver du betala senare.

Ställ in ett annat konto för besparingar

När all planering är klar bör du börja spara pengar till bilen. Pengarna du sparar ska finnas på ett separat sparkonto. Den främsta anledningen är att se till att pengarna inte används för något annat syfte. Detta säkra utrymme för pengarna kommer att göra det lättare att spåra framstegen och effektivisera förvaltningen. För dem som har en tidslinje på några år är det en smart idé att öppna ett konto med hög ränta. Det är nu ett test av ditt åtagande för dig att inte röra vid pengarna förrän du är redo att köpa den resa du alltid velat ha.

Samla in lite extra pengar

Medan du sparar pengar från ditt vanliga jobb finns det specifika sätt att lägga till lite extra pengar på sparkontot. Börjar med att sälja din gamla bil. Du kan också byta ut den mot den nya bilen eller en annan begagnad bil för att spara en hel del pengar. Ta hjälp från olika verktyg som är tillgängliga online för att få ett grovt värde på din bil. Det finns också professionell hjälp för att sälja din bil eller sätta ett värde på den.
Ett sidjobb är alltid en bra idé att tjäna lite extra pengar. Detta är till hjälp om du kör bakom tidslinjen. Innan du börjar något sidjobb, se till att det är värt din tid och ansträngningar.

Spara pengar smart

För att se till att du når ditt månatliga mål att spara måste du bara spendera pengar på de grundläggande sakerna. Allt är tillfälligt tills du har tillräckligt mycket för att ha råd med en bil. Försök att skära ner “vill” -avsnittet i dina utgifter. Du kan också använda den automatiska penningöverföringen till ditt sparkonto så snart din lön har krediterats i den. Använd endast en betrodd tredjepartsapp för detta ändamål. Du kan också spara pengar genom att köpa en begagnad bil. Även om begagnade billån är svåra att bearbeta jämfört med de nya bilarna.
Hela resan från planering till att skaffa nycklarna till bilen kommer inte att bli lätt. Ofta slutar vi spendera mer än planerat varje månad. För att avsluta, se till att du lyckas fullfölja målet inom tidslinjen, var beständig och beslutsam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JosefinaRosenblad

by Josefina Rosenblad

Author

30 Posts

Hej alla, jag är Josefina Rosenblad. Jag strävar efter mer än åtta års erfarenhet inom skriftområdet och är fortfarande mycket entusiastisk för att få mer och mer kunskap för mina läsare. Jag har en grundlig kunskap om Sveriges ekonomi och skriver evigt bloggar om dess olika aspekter. Fortsätt att läsa mina bloggar, jag kommer alltid ta med något nytt.