Apply Now
  • Josefina Rosenblad
  • August 5, 2020

Efter att ha bedömt effekterna av COVID19-utbrottet anser kreditreferensbyråerna att efterfrågan på kreditkort och personliga lån sannolikt kommer att öka. Under pandemikrisen tar människor lån för att överbrygga klyftan mellan betalningsförpliktelser och kontantproblem.

Kreditbyråerna förväntar sig en ökning i efterfrågan på båda typer av kredit eftersom människor minskar diskretionära utgifter. De ekonomiska effekterna av COVID19 är långtgående och det är därför det förväntas att efterfrågan på kredit kommer att stiga längs vägen.

Omställningen av kreditmarknaden betyder inte att den kommer att bli lika flexibel som tidigare. Godkännandesatserna har sjunkit med 10% för personliga lån, kreditkort och inteckningar.

Tillämpningsgraden är dock också lägre än tidigare. Det är mer troligt att den övergripande bilden är subtil och lugn under den pandemiska COVID19. Eftersom människor kämpar för att få slut på mötet och godkännandesatsen också är något lägre, är en av de största bekymmerna bland låntagarna vilken typ av kreditavtal de borde söka – kreditkort eller lån utan säkerhet. Här är vad du bör göra.

Hur man bestämmer sig för kreditkort eller personliga lån

Det första du behöver tänka på när du ansöker om något av alternativen är dina kreditbehov. Både kreditkortsavtal och personliga lån fungerar annorlunda. Dina pengebehov avgör vilka som passar dina omständigheter.

Med ett kreditkort kan du låna inom kreditkortgränsen och betala tillbaka inom avdragsperioden. Osäkrade lån gör att du kan betala tillbaka en stor summa under en längre period i fasta avbetalningar.

Kreditkort anses vara det bästa alternativet när du behöver en liten summa pengar; till exempel behöver du 100 Kr för att din laptop ska repareras. Det är en liten summa pengar och det kommer inte att orsaka några svårigheter att betala tillbaka inom nådeperioden.

Se dock till att du betalar tillbaka det inom avdragsperioden, för annars måste du betala ränta ovanpå det. Efterfrågan på personliga lån är inte mycket eftersom människor inte har någon aning om när ekonomin kommer att återhämta sig från skadorna orsakade av COVID19.

Eftersom de inte förväntar sig att se några chanser att öka tillväxten i kassaflöden är storleken på osäkrade lån ganska betydande. Därför är återbetalningstiden också längre som sex månader, ett, två eller tre år.

Under den pandemiska COVID19 rekommenderas att du tar upp personliga lån om du har en planerad kostnad och du inte kan skjuta upp det. Det kommer att vara som att be om problem om du tar lån utan säkerhet för att möta oväntade kostnader.

Det beror på att de har högre räntor, särskilt om din kredithistoria inte är bra. Vidare finns det ingen hänsyn till när kontanter kommer att börja flöda. Personliga lån kommer sannolikt att binda dig med en skuldfälla om du tycker det är utmanande att täcka dina ordinarie utgifter.

COVID19 Personliga lån

Det finns några direkta långivare som svenska lån som erbjuder personliga lån från COVID19. Systemet har lanserats för att hjälpa låntagare som behöver pengar för utgifter som de inte kan skjuta upp.

Med tanke på att människor behöver pengar av väsentliga skäl under pandemikrisen är räntorna lägre än vanliga personliga lån. Om du behöver kontanter för att täcka en betydande kostnad kan du överväga att ta personliga lån från COVID19.

Observera dock att långivarna kommer att logga in på dessa lån endast om du har en bra kreditbetyg. Om du kämpar för att ansöka om lån på grund av en dålig kreditbetyg har du bara kvar ett alternativ, och det är ingen annan än vanliga kortfristiga lån. Storleken på dessa lån är inte lika stor som personliga lån, så du behöver också ett betydande sparande för att täcka alla dina utgifter.

Kort sagt är att kreditkort är ett idealiskt alternativ om du behöver en liten summa pengar för att finansiera dina behov, och du behöver personliga lån för att möta betydande utgifter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JosefinaRosenblad

by Josefina Rosenblad

Author

30 Posts

Hej alla, jag är Josefina Rosenblad. Jag strävar efter mer än åtta års erfarenhet inom skriftområdet och är fortfarande mycket entusiastisk för att få mer och mer kunskap för mina läsare. Jag har en grundlig kunskap om Sveriges ekonomi och skriver evigt bloggar om dess olika aspekter. Fortsätt att läsa mina bloggar, jag kommer alltid ta med något nytt.